~::..lost oppurtunity to meet these eye but i ♥ them ..::~


...What i kNow aBout MySelf is alwaYs noT tHink tHaT i'm dOne or satisfied on mYselF,,,so i'M aLwaYs tRy to MakE imProvEmenT to be The BeTTer and Be a Star.. nOt MoVie Star buT sTar to The beaUtiFuL sKy....


Sunday, March 14, 2010

+.PTPTN punye cite.+

I cannot stop myself from sharing this with all of you (◡) At 17:22 p.m


hr ni ak nk mmbebel cket sal smlm…x expired lg kn?..huu,,,
smlm btapa smgtny ak bgun pg2…nk pg awl ke dewan kuliah smata2 krn PTPTN…xsngka ak,,msuk2 dewan tu dh pnuh dgn org ramai…adusss,,,nmpk gayeny smpi ptg la ak nk tggu gliran ak...xpe,,pndi2 la ak selit2 kn dri kt celah2 org nt..huisshh!..dpt ke ak mncelahkn diri?..ngeh3,,,
*tnda soal bsar di kepala nmpknye*

xpe2.,,,lam kul10,,pgawai PTPTN bru dtg…ish3,,ckp kul8.30…kul10 bru dtg..hadoi~..
sbr je laa..ak dgn strtegi yg diatur…duduk la ats kusi..sbbny?..pgwai tu ckp,,dia akn lyan org yg duk ats kusi je…adehh!...tp ms tu ak xdpt kusi lg…bdiri lg ak kt blakang dewan nun jauh dsana…bkn pe,,mmg xd kusi maa~~
ak heran ngn bdak2 ni,,dtg kul bpe pn ak xtw..pas solat sbuh dia trus dtg kowt..huuu,,,ptot ak xd kusi..isk.isk.isk…=’(

but last2,,ak dpt kusi…yeay!..dpt kusi..ngeh3,,cm budop2…ok!..ak nmpk flow dpan bgerak cket2..i mean, lau sorg bgun,,org sbelah akn mngisi kkosongn tmpt tu dan sterusny..sterusnya….he2,,sape2 yg xpham ak xtw la..lu pk la snirik..hee,,
tp agk kcewa la ak tgk org yg xpk prasaan org ni…aduhh…de jgak org yg ptong turn a.k.a line…dgn erti kata lain lg…G.I.L.I.R.A.N…haishh…mula2 leh r sbar..lame2,,membara jgak trase di dada tw..haishh!!...

tgah2 ak lyan prasaan tu,,tdgar la sore yg agk kuat mnjerit
..woi!!..pe ni??!!!!...ko bru je dtg dh nk pg ke dpan…pk org la weyy!!!”…

uishhh!!..trkejut gle ak dgr org jerit tu tw…mybe mamat tu dh bengang tol ngn org yg potong turn tu…yela,,kite yg dtg awl2 org yg last dpt dlu,,msti la bengang jgak kn?...hmmm..seb bek xd yg gado2 lam dewan tu smlm…lau x,,4 sure ak mnyelit2 dkhalayak org yg gado tu…lantak dye nk gado,,bek ak pg hntr dokumen tu kt pgwai dlu…ngeh3..*amik ksempatan*…hi3,,
tp,,xpun…khayalan smata2 je tu..ha3,,*gelak lg*..hadoi~
pastu ak nmpk bdak yg kne ‘sound’ td tu dgn mukeny yg agk bengang pg dduk smula kt kusi…ish3..bengang.bengang..tu laa…sape suh ptong line kn?...hu3,,,

hurmm…jap2 ak tgk jam…dh kul1…brisan ak xgerak2 lg….agk bengang lg sbb msih de lg org yg xbhati pyut…hu3,,,ak sbar lg…tp ksbaran de thap jgak kn?...last2,,ak dgr lg org jerit…kali ni pmpuan dr blakang lak…
eyy…pe men lompat2 ni….smpi ble kitorng kt blakang ni xgerak
…tp bdak2 laki bese laa…bkn nk dgr ckp pmpuan…sape la pmpuan kn?...laki2 tu bt dek je…seb bek pmpuan tu de maruah…lau x,,mati la dak laki tu kne lg ngn pmpuan tu…hu3,,,
mcm2 ragam org ak dpat lihat hr ni…tp xsume –ve…de jgak yg +ve…mcm ak yg agk sabar…ha3,,*‘perasaan’ sngguh la ak ni*…kikikiki…

jam dh kul4 stgah lbih2…ms ni la ak bru dpt pg dpan n hntr dokumen2 tu…hadoi…’jenuh’ mnuggu..hu3,,pg kt dpan,,kaki ketar2 tkut kne reject…ha3,,cian3…yela, sape xtkut kne reject..dkat stgah hr mnunggu lau kne reject, mnangis la aku…buang ms je mnuggu berjam2…tp alhmdulillah xd cacat cela…Cuma hal ak ni len cket psal mohon dr penerapan diploma ke ijazah…so,pgawai tu agk kekeliruan dctu…tp xpe..dterima..he2,,,=)))
hmmm..ak korban ms ak dr pagi kul7 hngga kul 4 lbih…

hanya kau PTPTN…demi kau….yg ni la ak xske ble amik PTPTN…agk leceh…sbb tu ms diploma dlu ak xterasa nk amik PTPTN ni…agpun,,duit xgne byk pn ms diploma dlu…rmah pn dkat…wiwiwi~
tp skrg…ijazah…duk tmpt org plak tu…byk kne pkai duit…dr trg ke perlis ni blanje bsar…prgi dan balik dh dkat sratus lebih…xmsuk lg dgn blanje mkn n blanje blaja yg kne print+fotostat+ those whatever…hu3...,,,
ak rse agk mmbebankn…tp nk bt mcm mne…rzeki dan tkdir ak dh mcm ni…ak tetap bsyukur…dan skrg ak dh selesai sume ni…

for most thing ak kne focus skrg,,final exam 21april nnt…I hope it will be fine for me to get what I want….i must to deserve for it…it can’t b nothing,,bcoz its for ME…for MYSELF…so,,cahiyyok!!..chaiyyok..!!...i love to be MYSELF…=))


2 comments:

ardinihumaira said...

dni punya ptptn tak terbayar :'( huhu

diaNe(",) said...

ishh...xbrbyar?..ptot la akak ptptn smlm ckp xyh bt...dye ckp rmai yg xbyar...ish.ish.ish...dini repunye ekk..ngeh3,,