~::..lost oppurtunity to meet these eye but i ♥ them ..::~


...What i kNow aBout MySelf is alwaYs noT tHink tHaT i'm dOne or satisfied on mYselF,,,so i'M aLwaYs tRy to MakE imProvEmenT to be The BeTTer and Be a Star.. nOt MoVie Star buT sTar to The beaUtiFuL sKy....


Sunday, August 8, 2010

contest teman sejati By Emieysandra

I cannot stop myself from sharing this with all of you ()

ok. stelah sekian lame xusha2 blog. mlam td sy usha kt blog give away n tjumpa stu contest yg menarik minat sy. dia trik2 sy suh msuk contest ni..so, ape lagi, trus buat entry la! hehe~ contestny btajuk contest teman sejati by Emieysandra. [klik]
.
.
.
ok. skrg lau korang bminat nk join. sila tgk sgala terms nya kt cni kay? [klik]
.
.
.
ok. fes let saya introduce kwan sy ni. nama dberi Wani Najibah Ibrahim [WNI] and sy juz kol dia as 'jibah' even org len duk pnggil dia wani la, jebbah laa...for sure, i'm telling u now dat i never change dat calling her like jibah.oke. kami stu skolah dlu. since dia msuk skolah tu tyme form 4..thun 2006. n she's a librarian. but bkn yg ni sy nk crite sbb kami kt skolah dlu xrapat tw. n if i'm not mistaken, myb xpenah ckap pn kt skolah..haishh,, ye kott...hehehe.

p/s : darl, btol kn? kekeke.

wutever it is, since kami dpat offer kt uitm dungun, kbetulan dpat kos sama plak. [diploma in banking] @ year 2008. kami gila2 baik. bleh dkatakan sehari xjumpe mmg mandi xbsah la! muahaha~ yela, mana2 pegi mmg x sah lau xbjalan bdua. even pegi toilet pun? errr,,haa ye laa...sbb ms part 2 kami sebilik. so, xmustahil la lau pegi toilet pn bdua. hehe,..hmmm..so sweet tyme tu...kami study same2. pegi library nek bsikal same2. pegi pantai. besh sgt2..xkesah la lau org len duk ngate2 kami kt blkg. kami juz wat dunno. mmg ade...tp biasa la kn, M.A.N.U.S.I.A. =] .ok.ade stu hari, kami nak ke library. niat dh bek sbb nk pegi sane nk study coz ade test lau xclap. but kbetulan kami pkai tracksuit jaa pegi library..ha3, yela bdak part 1 yg xmngerti pape ttg peraturan library mse tu...dihalaunya kami. tp xpe, kami ambik inisiatif len pegi study kt pantai. he3,,ditemani oleh buaian dan gelongsor. dtambah juge dgn jongkat-jongkit. msihkah kau ingat whai teman? =)

ok. ni de ckit2 gmbr yg kami snap. lau nk ltak sume byak sgt kn? so, sy edit2 jd stu trus. :)


part 2 - aishh..pjang la plak. sori ye miss emieysandra. entry post ni pjang cket sbb ni la knangan trindah yg xdpat sy lupakan smpi skrg wlau mcam2 dh brubah skrg. :)
oke. smbung balik. hee~ urmm, ok. ni part sedih cket. sbb skrg sgala2 dh brubah. dnt knw y~ msing2 keras kpala. msing2 xnk share pe yg tbuku.but even dh brubah., sy xdpat lupekn dye as a friend. dnt knw laa..coz myb tlalu dlam sy syang dia. even juz stahun kita sama2 mngenali antra stu sama lain. tp i admit, kdang2 sy dh anggap dia mcam adk. dlu, lau de pape, tyme blik umah, msti sy story ttg kami kt my mum. sgala yg sweet, sy share ngn mum ble blik umah. tp...skrg sgala2 dh brubah. tyme mama tny " dah x kwan ngn jibah ke? senyap je..." huu~ sedihh..sy kdang2 mnangis ble tringt sume ni..:'( sori kay emieysandra. taching cket. huu~urmm dsbbkn sy xdapt nk tahan duk kt tmpt blaja sama tp xtgur dia, xbcakap. xbpaling muka lngsung....sy ambik kputusan mohon 'fast track to degree' yg dtwarkn tuk dak2 diploma sem 3. ok. sy mohon dan sy hrap fkiran sy brubah. tp syg~ sy dpat offer tu kt uitm perlis dan papa mama hrapkn sy pergi dan smbung degree trus. oke, sy xkesah ms tu dan sy trime sume tu dgn prasaan tbuka...tnpa fkir pjang, sy tnggalkn sgala2ny kt uitm dungun. but siyesly, i admit i can't forget her until now...sy dpat smbung degree kt uitm perlis. tp hbis stu sem, sy buat pmohonan tukar kampus ke dungun balik. oke, byak sbb2 sy mtak tukar. n one of that sbb sy miss sgt kwan sy ni...even x sweet mcam dlu tp at least, dia dkat n sy bleh 'usha2' dia..huu~mmg gile kn?

xpe lah, buat blogger yg bce sume ni, tenx sbb bce smpi hbis kisah sy ni..everything yg blaku sntiasa de hikmah. dan sy pcaya de hikmah dsbalik sume yg blaku. sy ingt lg tyme sy kt perlis tu, sy dpat msg dr dia. tyme tu dia ade probs, but i can't tell wat da kind of prob kay :)...mse tu mmg sy dpat rse yg dia perlukn sy. and ok. sy temankn dia..i tried calm her down at dat moment. sy tw dia kuat smgt, even slalu sgt crying. hehe,,crying2 tu bese la kn P.E.R.E.M.P.U.A.N. =]
ok. ni je la yg sy nk share ngn emieysandra n blogger sume. watever, even ni sbuah contest, dlam mse yg sama mmg niat sy nk share sume ni. sbb sy syang dia sgt2..

ok. to Wani Najibah Ibrahim. if u read diz entry...i want u knw dat i miss our moment n lysd. :)


"saya ada sebilah GUNTING, GUNTING tu sy guna tuk potong2 kertas. pernah jgak trluka sbb GUNTING tu, tp xkesah la. x sakit pn. GUNTING tu dah lama sy xguna..skrg ni GUNTING tu dh brkarat, tp sy x buang pun..nape? syg!...syg nk buang...mcm AWAK gak! sy ada AWAK..sy jdkan teman baik..kdang2 tluka gk sbb AWAK tp xpe, sy kuat lg...skrg ni AWAK msih teman sy, cuma 1 je xsama, AWAK xbrkarat. so, xde sbb nk buang AWAK. jd sy simpan AWAK sama mcam GUNTING tdi. tp GUNTING tu dalam laci..AWAK? AWAK dlam hati"...huu~
.♥.ok. end of entry. -hak milik terpelihara-♥.

ok. skrg mse tuk promote.

sila bt entry ini ok.

10 comments:

emieysandra said...

thanks sudi jOin contest emieysandra..
bila bce smpai hbis, emiey pun sedih..
smoga ade penyelesaian yg terbaik utk kamu berdua..

gudluck utk contest ni jugak
~_^

diaNe(",) said...

tenx emiey...
btw,, lupe nk ckap kt bwah..
kami dh oke. cume ibaratnye bile kaca dh pecah, bleh cantum balik tp xleh gune mcam dlu lgi....:)

selembut salju said...

goog gurL

. . . h u s n a . . . said...

errr......lebih baek sayang orang yang lebih menyayangi kita.. kan ?? really, think bOut it...nOt let ur heart getting mOre sick after this.

:x: NAJIBAH :x: said...
This comment has been removed by the author.
:x: NAJIBAH :x: said...
This comment has been removed by the author.
:x: NAJIBAH :x: said...
This comment has been removed by the author.
:x: NAJIBAH :x: said...
This comment has been removed by the author.
diaNe(",) said...

husna : tenx...huhu,,

diaNe(",) said...

huhuhu,,so pjang feedback kamu ye wani najibah....like2~hee...

yg sal pncegah maksiat halau tu xwt msuk lam xtry, nt bloggers pk len plak! haha...btw, tenx coz be a silence reader for my blog...and of course, dis contest for u n me...tenx for wishes! lysd~ :)